Očkování proti COVID-19

Dne 19. 3. 2021 se také Sociální služby města Orlová “dočkaly” všude skloňovaného očkování. Naši zaměstnanci ani klienti chráněného bydlení nebyli v rámci námi poskytovaných služeb zařazeni do první prioritní skupiny, a tak jsme přišli na řadu o něco později. Všichni jsme byli na první vakcinaci plni očekávání, a především pro naše klienty to byl velký den, který podléhal velkým přípravám. První vakcínu jsme obdrželi 19. 3. 2021, druhou pak 16. 4. 2021. V současné době je většina klientů a polovina zaměstnanců již doočkována, někteří čekají na druhou dávku vakcíny.

Prostřednictvím Moravskoslezského kraje jsme obdrželi vakcínu, ale jelikož se náš závodní lékař do očkování proti nemoci COVID-19 nezapojil a naše organizace není zdravotnické zařízení, byli jsme nuceni hledat jinou cestu než naočkování přímo v organizaci. Tento problém nám pomohl velice rychle vyřešit pan ředitel NsP Karviná-Ráj Ing. Ivo Žolnerčík. Očkování nám zajistil kousek od našeho pracoviště, v očkovacím centru Orlová. Po celou dobu jsme komunikovali a ladili termíny s paní náměstkyní Mgr. Andreou Kopáčkovou, která byla vždy velmi ochotná a vstřícná. Také veškerý personál, který se o nás staral byl milý a jejich přístup především k našim klientům byl ohleduplný a laskavý. 

Jako poděkování jsme zdravotníkům a dalším pracovníkům očkovacího centra při druhém očkování předali malou, sladkou odměnu…… 🙂

Všem zúčastněným děkujeme a věříme, že nám očkování pomůže k rychlejšímu a bezpečnějšímu návratu k běžnému způsobu života.

Kolektiv zaměstnanců