„Chceme také poznat okolí kde žijeme a radovat se…..“ 

Tak takto zněl název projektu, který se nám, Sociálním službám města Orlová, p. o. podařilo zrealizovat ve spolupráci s Nadací OKD.

V úterý 30. 5. 2023 jsme v 8.30 hodin vyrazili na Pustevny a nebyli jsme sami. Naším hlavním cílem bylo propojit nejen klienty a zaměstnance námi poskytovaných služeb z Chráněného bydlení a Denního stacionáře, ale také se lépe poznat s veřejnými opatrovníky Města Orlová, jejich klienty a také rodinnými příslušníky našich klientů v neformálním prostředí. 

Program výletu byl různorodý. Byla možnost dostat se na „vrchol“ lanovkou, autobusem nebo pěšky, poté se projít „stezkou VALAŠSKA“, zajít na Radegast a navštívit krásnou Jurkovičovu chatu Libušín. Každý si vybral podle toho, na co měl náladu a také podle toho, co byl schopen zvládnout. Poté jsme se sešli všichni ve stylové restauraci „Koliba VALAŠKA“, kde na nás čekal výborný oběd.

Na závěr jsme si koupili drobné suvenýry, udělali krásné fotografie a vyrazili zase zpátky domů. Po celou dobu nám přálo i počasí, kdy bylo sice chladněji, ale slunečno.

Někteří klienti byli na horách poprvé, poprvé jeli lanovkou a poprvé v životě měli možnost vidět svět přímo z oblaků……

Tímto Nadaci OKD děkujeme za podporu 😊

Jarmila Berná 

ředitelka